Quines són les propietats de la mel de romaní?
/mel-de-romani publicada per Nadine - 2021-05-18 18:00:00
Envia'ns el teu commentari
Gràcies als seus principis actius, s'utilitza en el tractament de diverses afeccions.
Algunes d'elles són:
Gràcies a la labor d'aquests indispensables insectes, disposem d'un producte natural, molt agradable de consumir i riquíssim en propietats nutricionals.
L'aroma de la mel de romaní és floral i lleuger amb notes balsàmiques.
El gust és suau i dolç, presentant a vegades notes àcides, característiques de la família de les Lamiàcies.
Prendre mel de romaní és una excel·lent manera d'aprofitar totes les propietats que ens aporta aquest arbust.
La mel de romaní és un excel·lent producte natural que, gràcies a les abelles, podem tenir sempre en el rebost. Cuidar-les i cuidar el seu entorn ens beneficia a tots.
Fonts:
montemiel.es
latiendadelapicultor.com
elsevier.es
consultaplantas.com
floresyplantas.net
gomez-zardoya.com
Avui et parlem de la mel de romaní. Un luxe natural amb increïbles propietats i beneficis i amb un delicat i deliciós sabor.
El romaní: una planta mel·lífera amb múltiples propietats
El romaní és un arbust llenyós, molt aromàtic, típic dels nostres litorals mediterranis. És una planta de fulles perennes, resistent i amb moltíssimes propietats per a ajudar-nos a mantenir la salut i el benestar.Gràcies als seus principis actius, s'utilitza en el tractament de diverses afeccions.
Algunes d'elles són:
- Molèsties digestives, gasos i flatulències per les seves propietats carminatives
- El seu efecte diürètic ajuda a disminuir la retenció de líquids
- Per les seves capacitats antioxidants, antisèptiques, bactericides, fungicides i cicatritzants és recomanable el seu ús en afeccions i lesions cutànies i en tractaments rejovenidors
- Posseeix una acció antiinflamatòria que és de gran ajuda per als dolors articulars i les cefalees
La mel de romaní
La mel de romaní procedeix de l'espècie Rosmarinus officinalis. Les seves fulles són de color verd fosc i posseeixen una olor balsàmica i les seves flors, majorment blaves, encara que també poden ser blanques o rosades, són molt atractives per a les abelles que les troben fàcilment gràcies a la seva perfumada aroma. La floració comença en acabar l'hivern i es repeteix diverses vegades entre primavera i tardor, la qual cosa permet a les abelles proveir-se de reserves de mel per a l'estació hivernal.Gràcies a la labor d'aquests indispensables insectes, disposem d'un producte natural, molt agradable de consumir i riquíssim en propietats nutricionals.
Característiques organolèptiques de la mel de romaní
De color molt clar, lleugerament daurat que es torna gairebé blanc en cristal·litzar, la qual cosa fa en cristalls molt fins, quan incorpora un xic de la floració de l'ametller, i una mica més gruixuts si es tracta de ravenera.L'aroma de la mel de romaní és floral i lleuger amb notes balsàmiques.
El gust és suau i dolç, presentant a vegades notes àcides, característiques de la família de les Lamiàcies.
Propietats i beneficis de la mel de romaní
Prendre mel de romaní és una excel·lent manera d'aprofitar totes les propietats que ens aporta aquest arbust.- Acció digestiva. Per les seves propietats carminatives i cicatritzants alleuja les digestions i ajuda a cicatritzar les úlceres estomacals. La seva acció com a estimulant hepàtic facilita la descongestió del fetge i també ajuda a les persones que sofreixen un excés d'àcid úric.
- Afeccions respiratòries. Les seves excel·lents propietats balsàmiques i antisèptiques són reconegudes des de fa segles com a remei en cas de tos, bronquitis, refredats i per a alleujar els molestos episodis de tos seca i asma.
- Molèsties articulars. La mel de romaní posseeix propietats antiinflamatòries i podem usar-la per a alleujar els dolors que causa l'artrosi o el reuma aplicant una mica d'aquesta mel sobre la zona que ens fa mal.
- Millora la funció mental. La mel de romaní té una gran aportació de liti, un element molt utilitzat en farmacologia per a elaborar medicaments destinats a tractar trastorns de la ment. Prendre regularment aquesta mel ajuda a mantenir i millorar la memòria i alleuja estats de demència senil.
Algunes idees per a prendre la mel de romaní
La mel de romaní està riquíssima i prendre-la és tot un plaer. Si a més tenim en compte els seus múltiples beneficis, només ens queda obrir el flascó i ficar la cullera. A continuació, et donem algunes idees per a gaudir d'aquest aliment.- Prepara una infusió de plantes digestives i endolceix-la amb la mel de romaní. Si has fet un menjar copiós tens una digestió realment pesada, fes la infusió de romaní i afegeix una culleradeta d'aquesta mel. Pots oferir-la en les àgapes nadalenques com a alternativa al cafè!
- Si estàs constipat, prepara una infusió d'eucaliptus i endolceix amb mel de romaní. També queda boníssima amb llet o beguda vegetal.
- T'agrada cuinar? Afegeix un toc de mel de romaní al xai, el llom, les costelles o el pollastre. Ja ens explicaràs!
- A l'estiu, aposta pels refrescos casolans, molt més saludables que els del supermercat. Prepara llimonada amb fulles de menta i mel de romaní o afegeix-la a un bon suc de taronja i gaudeix.
- Un desdejuni de luxe. Fes-te unes torrades de bon pa i posa damunt formatge o mató i una mica de mel de romaní. És una forma genial de començar el dia.
La mel de romaní és un excel·lent producte natural que, gràcies a les abelles, podem tenir sempre en el rebost. Cuidar-les i cuidar el seu entorn ens beneficia a tots.
Fonts:
montemiel.es
latiendadelapicultor.com
elsevier.es
consultaplantas.com
floresyplantas.net
gomez-zardoya.com